Refinansiering for bedre betingelser

Hvis du har lån så er det alltid lurt å forhøre seg om muligheten for å refinansiere. Det er mye penger å spare på refinansiering. Og det er mange måter å gjøre dette på. Du kan forhøre deg med banken du har lån hos for å høre om de kan bedre rente din. Eller så kan du sende en søknad til en lånemegler, så de kan gjøre jobben for deg.

Dette er mest vanlig å refinansiere

Boliglån

Har du et boliglån men er usikker på betingelsene? Om du så er sikker, bør du uansett sjekke mulighetene for å refinansiere for å få bedre betingelser. Bare en 0.1% prosent nedgang i rente på et boliglån vil spare deg for mye penger i det lange løp. Hos Eiendom Finans spesialiserer de seg på akkurat dette.

Kredittkort, forbrukslån og smålån

Hvis det har hopet seg opp mange kredittkort eller smålån er det en god ide å få det refinansiert. Da får du samlet alle de små lånene til et stort lån. Du vil som regel alltid få bedre rente ved å gjøre dette. Det er bedre med ett stort lån, enn mange små. I tillegg får du bedre økonomisk oversikt, siden du kun har en faktura og forfallsdato å forholde deg til.

Refinansiering for å stoppe tvangssalg

Hvis du har havnet i en kjedelig posisjon hvor namsmannen er på døra, ja da er refinansiering lurt. Ingen vil at namsmannen skal pantsette eiendelene sine, så da kan det være lurt å høre om du har mulighet til å ta opp et refinansieringslån.

Omstartslån

Hvis du har havnet bakpå, og mistet total oversikt over den økonomiske situasjonen din kan du refinansiere ved bruk av omstartslån. Dette er et lån hvor banken godtar at du har anmerkninger og inkasso. De ønsker å gi deg en ny start og tilbyr derfor et omstartslån, men du må stille boligen din i sikkerhet for lånet.

Hvorfor bør jeg prøve å bedre betingelsene mine?

Det er det mange grunner til. Kanskje du satte feil nedbetalingsplan når du signerte lånet, men faktum er at du ikke klarer å betale ned så fort? Da kan en refinansiering hjelpe deg. Kanskje ønsker du å sjekke om renten du har på boliglånet holder markedsnivå? Her kan du spare mye penger i det lange løp.

Spare penger

Du kan spare mye penger på en refinansiering. Spesielt hvis lånet er av en betydelig sum. Bare en liten senkning av renten på lånet vil utgjøre store summer. La oss si du for eksempel har et boliglån på 2 millioner kroner med en rente på 2,6 % og nedbetaling på 30 år. Hvis du følger nedbetalingsplanen på 30 år, vil du ha betalt 870.963,- NOK i rentebeløp. Får du renten på lånet ned til 2,1% vil rentebeløpet i samme tidsperiode være på 690.176,- NOK. Som du sikkert skjønner er det gode penger å spare her. Har du kredittkortgjeld har den ofte en rente på 20-30%. Da kan du tenke deg hvor lurt det er med en refinansiering og hvor mye du kan spare på det.

Mer frihet

Jo mindre du må betale per måned på lånet, jo mer penger har du til overs. Penger du har til overs kan det være lurt å spare, så du har en buffer til uforutsette utgifter som kan oppstå. Ellers hvis du føler du har mulighet så betaler du mer ned på lånet. Desto fortere du betaler ned lånet, desto fortere er du gjeldfri.

Her kan du søke refinansiering

For å forbedre betingelsene på lånet ditt kan du søke om refinansiering hos flere banker. Den enkleste måten å gjøre dette på er å bruke en sammenligningstjeneste som også kalles lånemeglere. Disse tjenestene samarbeider med diverse banker, for å kunne gi deg som kunde best mulig avtale.

Samarbeidsbankene overser informasjonen din, og sender over et tilbud. Lånemegleren samler så alle tilbudene de har mottatt, og sender de til deg. Her kan du velge å vrake i det tilbudet du syntes er best. Du får enkelt oversikt over renter, gebyrer og nedbetalingsplan for hvert enkelt refinansieringstilbud du har fått. På denne måten kan du enkelt velge det beste. Er du usikker kan du alltids ta kontakt med support, for å få hjelpen du trenger.